
05 Eki Schroth Yöntemi Nedir?
Skolyoz tedavisine Katharina Schroth tarafından geliştirilmiştir ve kızı Christa tarafından daha da popülerleştirilmiştir. 1800’lerin sonlarında Almanya’da doğan Katharina Schroth, başarılı bir şekilde destekleme ile tedavi edilen skolyoz geçirdi. Skolyozunu yönetmek için kendi nefes tekniğini ve egzersizlerini geliştirdi.
Skolyoz İçin Schroth Terapisi Egzersizleri Nelerdir?
Skolyoz karmaşık bir durumdur. Arkadan, C veya S şeklinde yanlamasına bir eğriye benzer. Ama çıplak bir gözle görmediğiniz şey, omurgadaki omurların bir eğri oluştururken nasıl döndüğüdür. Omurlar arasındaki boşluklar bazı bölgelerde sıkıştırılabilir ve bazılarında gerilebilir. Bu nedenle skolyoz için fizik tedavi, eğriyi tüm açılardan ele almak için 3 boyutlu bir yaklaşım gerektirir. Schroth egzersizleri omurganın benzersiz eğriliğine göre uyarlanmıştır. Egzersizler ayakta, otururken veya uzanırken yapılabilir. Terapi topları, direkler ve Schroth çubukları gibi aksesuarlar da skolyozun düzeltilmesine yardımcı olmak için kullanılabilir.
Schroth egzersizleri, kişiden kişiye farklı olsa da, üç önemli bileşen içerir:
Kas Simetrisi
Omurganızın eğriliğindeki değişiklikler de sırtınızdaki kasları etkiler. Sırtın bir tarafında kaslar zayıflayabilir. Diğer tarafta, kaslar fazla çalışabilir ve daha belirgin olabilir. Schroth egzersizleri, kas simetrisine ulaşmayı amaçlayan her iki sorunu da ele almak için tasarlanmıştır.
Dönme Açısal Solunum
Nefes almak Schroth Yönteminin önemli bir parçasıdır. Yöntem, rotasyonel açısal solunum adı verilen özel bir solunum tekniği kullanır. Amaç, göğüs kafesini ve çevresindeki yumuşak dokuyu yeniden şekillendirmeye yardımcı olmak için omurgayı nefes alarak döndürmektir.
Duruşunuzun Farkındalığı
Katharina Schroth orijinal pratiğinde büyük ölçüde aynalara güveniyordu. Aynalar hastalarının duruşları hakkında farkındalık geliştirmelerine yardımcı olur. Omurganızın pozisyonunun farkında olmak, onu düzeltmenin ilk adımıdır. Postürel farkındalık, günlük yaşam aktiviteleri söz konusu olduğunda özellikle önemlidir.
Skolyozunuz varsa, her zaman daha da kötüleştirebilecek pozisyonlara dikkat etmeli düzenli egzersizlerinizi aksatmamalı ve bir Fizyoterpiste danışmalısınız. Fizyoterapistlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinebilir ve bizi arayarak randevu alabilirsiniz.
- Yoga nedir, Nasıl Yapılır ve Faydaları Nelerdir? - Kasım 20, 2021
- Fonksiyonel Antrenman ve Fonksiyonel Skolyoz Egzersizleri - Kasım 20, 2021
- Schroth Yöntemi Nedir? - Ekim 5, 2021
No Comments